Automatkasse

Oljenivå, service og filterbytte på automatkasse.

Kontrollere oljenivå på automatgirkasse.
Når du skal kontrollere oljenivået på en automatgirkasse gjøres dette ved varm olje og motor i gang. Det er litt forskjellige prosedyrer på hvordan man peiler olje. Sjekk instruksjonsboken eller på Google for å finne rett prosedyre på din bil.
Dra opp peilepinnen, tørk av, sett den ned igjen trekk opp og kontroller nivå. Nivå skal ikke være under min eller over max. En automat olje skal være blank/rød. Er den mørk eller lukter brent tyder dette på at du har gammel olje på girkassen. Det kan også være tegn på slitasje i gir kassen.
Er du i tvil om olje type eller ikke er sikker på hvordan oljen skal være på din bil så ta kontakt med oss.

denne siden kan du finne spesifikasjoner på olje til din bil.

Skaugs Servicesenter bruker stort sett Gulf sine oljer på amerikanske biler.

Når du bytter oljefilter på automatkassen må du også  justeres bånd på noen av dem. Dette gjelder spesielt på eldre girkasser.
Men Dodge og Jeep med Chrysler kasse har dette på nyere biler også. Ved vanlig service blir dette ofte glemt. Spesielt på verksteder som ikke kjenner biltypen. Pass på at dette blir gjort hvis du skifter olje selv eller leverer bilen til verksted som ikke er kjent me biltypen.

Et annet ofte oversett problem som kan ødelegge kassen din er feiljustert kickdown stag/wire.
På GM TH200 og TH700/4L60 styrer wiren trykket i kassa som direkte påvirker giring og trykk uavhengig av kickdown. Ved for slapp wire vil kassen gå varm og sjansen for brente lameller og påfølgende skade er stor.
Dette gjelder også Chrysler TF727/904 som har stag. Samt noen biler med framhjulstrekk fra GM.